Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Αξιότιμοι κύριοι,
Επειδή την επαύριο των εκλογών ξερετε τί θα συμβεί, θα σας έλεγα το απλό: γίνεται το επόμενο ατίθασο άλογο, δώστε άλλον αέρα στην εικόνα της Κεντροαριστεράς, μπόλιασετε το ρεπερτόριο της ρητορείας σας με την ανατρεπτική σκέψη,φτιάξτε δομές και πλαίσια μή κομματικής ταυτότητας,φέρτε νεους και αφθαρτους ανθρώπους στην συμμετοχική διαδικασία, ΄΄βγείτε ΄΄ απο εκέινο το κόμμα που δυστυχώς το κρίσιμο 5% των ψηφοφόρων δεν μπορέι να το αποσυνδέσει απο το γνωστό κόμμα των 10-15 ατόμων που ο Ανδρέας έφερε στο προσκήνιο την δεκαετία του '80 , με τα γνωστά παθογόνα στοιχεία που εμφυτεύθηκαν στην κοινωνική νοημοσύνη...Ακολουθήστε την φιλοσοφία της επανάγνωσης των θεωριών: επανασύνδεστε οικονομία με κοινωνία,''ξαναδιάβαστε'' Μαρξ, Κευνς, προσάρμοστε τους στην δημοσιονομική περιοριστική πολιτική της Ε.Ε.. Καθοδήγηστε,ως ικανοί διανοητές,την στρατηγικής σημασίας μετάβαση της Κεντροαριστεράς σε εναν νεο φορέα, μίληστε στον Αλαβάνο, βάλτε στο τραπέζι την διάλυση του μύθου της.....Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Επιστημονικοποίηστε το κόμμα,γίνετε μπροστάρηδες να μπουν στην αρένα και να βγούν στο τηλεκοινοβούλιο, απέναντι στην κάστα των δημοσιογράφων, άνθρωποι της διανόησης και της επιστήμης, οχι αστέρες, περσόνες εφήμερες ... Βοηθήστε να αναδυθεί το κρυμμένο δυναμικό της ελληνικής κοινωνίας,περίπου 100 άτομα που κινούνται στον ιδιαίτερα στεγανό χώρο της ιδιωτικότητας τους και της δημοσίευσης των ιδεών τους σε αξιόλογα δίκτυα..Ψάξτε ανθρώπους( Ζητούνται Αλχημιστές), ατομα που ψυχογράφησαν την ελληνική κοινωνία,και που οι ίδιοι ξέρον απο Ψυχανάλυση και κοινωνικά συμπτώματα.Που δεν θα πολιτευθούν για να μείνουν στο επάγγελμα της πολιτικής αλλά θα κοινωνικοποιήσουν τις ιδέες τους, θα ΄΄πληρωθούν΄΄ για την αναλυτική τους ικανότητα, τον στρατηγικό τους σχεδιασμό, χωρίς την ψυχρή τεχνοκρατική διαχείριση των αριθμών, όυτε και την λαικίστική διαχειριση της κοινωνικής επιθυμίας. Χρειάζεται, μετά τις εκλογές, να συνάψετε σχέσεις με ανθρώπους που ξέρουν να συναρμολογούν τον κίδυνο, την αβεβαιότητα,χωρίς να την μετακυλίουν στους πολίτες. Χρειάζεστε άτομα ικανά να εφαρμόσουν μίγμα πολιτικής που αναδιανέμει και αυξάνει,που διαχερίζεται χωρίς να συντηρεί. Μπορεί και να υπάρχουν στο Πασοκ, όμως δεν φάνηκαν, δεν μίλησαν ,δεν ανέλυσαν, δεν μοτιβάρισαν κόσμο...
Γιατί;μα φοράνε φανέλα, έχουν ετικέτα,είναι προιοντα παλιάς συσκευασίας. Οι εκλογές συνοψίζονται στην φράση του Μητσοτάκη, γνωστός για τον κυνισμό του: θα κερδίσει ο λιγότερο κακός...( τα λάθη 3,5 ετών της νεοδεξιάς, δεν φαντάζουν στους μή φανατικούς του 5% μεγάλο πρόβλημα ,μπροστά στα λάθη 15-20 ετών του Πασοκ, αν και αυτή η κυβέρνηση είναι απο τίς πλέον αδρανείς και απαθείς)...

2 σχόλια:

philosofos είπε...

Δεν νομίζω ότι ο Βενιζέλος είναι σε θέση να αναμορφώσει το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως παρουσιάζεις, όσο για τον Μίμη, μία από τις λίγες φωτεινές παρουσίες της σημερινής βουλής, νομίζω ότι σε περίπτωση νέας ήττας του ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί αρκετή κριτική και χολή από πάρα πολλούς μέσα στο κίνημα που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την παρουσία του. Γενικά δεν είμαι αισιόδοξος. Θυμήσου τον Γ. Παπανδρέου πως και από που ξεκίνησε και που έχει φθάσει σήμερα.

Γιωργος Σακελλιων είπε...

Και εδώ (έστω ετεροχρονισμένα) θα συμφωνήσω. Είναι λυπηρό να μην έχουμε συνευρεθεί σε ρεύματα σκέψεις σε πιο χρήσιμες εποχές. Είναι θετικό ότι συνευρισκόμαστε σε κρίσιμες. Έστω και από την virtual διάσταση των blogs.
Σε σχέση με την διαπίστωσή σας που με αφορά: Κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ. Κατά δεύτερον δεν προσέρχομαι "άσπιλος και αμόλυντος". Έχω τη διαδρομή μου και την ιστορία μου στο ΠΑΣΟΚ. Και την (μικρή έστω) ευκαιρία κυβερνητικής διαχείρισης. Είχα όμως το "μειονέκτημα" (μάλλον λόγω αταβισμού και οικογενειακής αγωγής, ασχέτου με την πολιτική)να θέλω, όταν νοιώθω ή σκέφτομαι κάτι έντονο, να το εκφράζω. Το πλήρωσα. Παρ΄όλα αυτά το επαναλαμβάνω σήμερα. Έστω και μέσα από την ηλεκτρονική άμεση δημοκρατία (μέχρι την αποκατάσταση της κομματικής).