Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ...

"Αλλάξτε την εικόνα της πλειοψηφικής στην κοινωνία κεντροαριστερής αντίληψης των πραγμάτων. Ηλθε η στιγμή της εφαρμογής της Ορθολογικής Πολιτικής προσέγγισης. Η δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση του αρχηγικού και πλέον προσωποπαγούς κόμματος της ΝΔ, οριοθετεί την αναγκη για μετάβαση σε μια εποχή Νέας Συλλογικότητας.. Η ελληνική κοινωνία των 2/3 και κυρίως αυτή των χαμηλόμισθων εργαζομένων ,των βιοπαλαιστών μικρεμπόρων/ατομικών επιχειρηματιών, απαιτεί σύγχρονες πολιτικές παρεμβάσεις(New Public Management )ρεαλιστικές αλλά ταυτόχρονα εναλλακτικές και ανατρεπτικές ως προς τον στόχο τους.
Οι εντός του προγράμματος σύγκλισης της ΕΕ οικονομικές περιοριστικές ''οδηγίες'' ,μπορούν να φιλτραριστούν, να διαχειριστούν, οχι ως πειθαναγκασμοί ,ντιρεκτίβες συμμόρφωσης ,αλλά ως ''οδηγοί'' ,σε επίπεδο στρατηγικής κατεύθυνσης της Οικονομιας, σε επίπεδο νέο μίγματος Οικονομικής Πολιτικής( απαράδεκτη η τοποθέτηση προεκλογικά του Γιώργου, οτι δεν είναι πρόβλημ τα λεφτά!)
Πιο απλά: η Ελληνική Οικονομία χρειάζεται πλέον να ενσωματώσει στην ταυτότητα της,ως βασική παράμετρο διαμόρφωσης τάσεων, και την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα ,που επιβάλλει την ανθρώπινη αντίληψη διαχείρησης των αριθμών και των δημοσιονομικών μεγεθών..Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στις περιβόητες ,κενές περιεχομένου, ρητορείες : μεταρρυθμίσεις( ο φίλος μου Θ.Πελαγίδης ονόμασε κυριολεκτικά τις αληθινές μεταρρυθμίσεις) ανατροπές, ρήξεις, τομές, και λοιπές καραμανλικές καραμέλες που μοιάζουν με πανάκεια( σχεδόν πέτυχαν να τις μυθοποιήσουν, μέσω γκεμπελικής μεθόδου επανάληψης..)
Χρειάζεται να δίνουμε όνομα στα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα και να ποσοτικοποιούμε τα οικονομικα απαιτούμενα σχέδια επίλυσης τους, με δημιουργικά ποιοτική διαχείριση( behavioral targeting, macro/micro factors, non-profit strategic planning) χωρίς να επιχειρηματικοποιήσουμε τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης, ουτε καν την δημοσιονομική διαχέιριση της χώρας.
Πρέπει να κατανοήσετε οτι επιβάλλεται να συνθέσουμε την Πολιτική με την Οικονομική, ως επιστημονικά εργαλεία κοινωνιολογικής, υψηλού επιπέδου ανάλυσης, ώστε να ανταποκριθούμε στην αναγκαία για την εποχή τεχνογνωσία αναδιανομής πλούτου και βιώσιμης ανάπτυξης.(βλ. comment δικό μου στο blog σας, στην ίδια ανάρτηση των δηλώσεων σας στο Ζαπππειο)
Σκανάρετε την Ελληνική επιστημονική ,και μή, κοινότητα ,και βρείτε διαχειριστές με κοινωνική ευαισθησία, βρείτε ανθρώπινο δυναμικό που θα αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τις λειτουργικές στρεβλώσεις της αγοράς και του οικονομικού παιγνίου των εποχών."

5 σχόλια:

Vicky είπε...

"Οι εντός του προγράμματος σύγκλισης της ΕΕ οικονομικές περιοριστικές ''οδηγίες'' ,μπορούν να φιλτραριστούν, να διαχειριστούν, οχι ως πειθαναγκασμοί ,ντιρεκτίβες συμμόρφωσης ,αλλά ως ''οδηγοί'' ,σε επίπεδο στρατηγικής κατεύθυνσης της Οικονομιας, σε επίπεδο νέο μίγματος Οικονομικής Πολιτικής"

Συμφωνώ, μόνο που αν καταλαβαίνω ορθά αυτό που λέτε, τότε αποδέκτης αυτής της πρότασης δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά η κυβέρνηση.

Elias είπε...

Aπευθύνομαι στον υποψήφιο πρωθυπουργό Βενιζέλο, στον ανθρωπο που θέλει να κυβερνήσει, αρα θέλει να πιάσει τιμόνι σε σχεδον προδιαγεγραμμένη πορειά...

Γιωργος Σακελλιων είπε...

Νοιώθω να συμφωνώ στην ουσία των όσων γράφετε. Δεν χρειάζονται κραυγές και συνθηματικές προσεγγίσεις στην ικανοποίηση της ουσιαστικότερης απαίτησης της ελληνικής κοινωνίας: της αξιοπρεπούς και συνετής διαχείρισης της καθημερινότητας.
Ο τρόπος βέβαια αυτής της διαχείρισης, η υιοθέτηση της μιας ή της άλλης λύσης πάνω σε πραγματικά διαχειριστικά (όχι λεκτικά) διλείμματα, αποτελεί πολιτική πράξη κι όχι τεχνική ή επιστημονική επιλογή.
Με απλούστερα λόγια: υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στις πολιτικές. Μπορεί να είναι τεθλασμένες ανάμεσα στους πολιτικούς χώρους, ανάμεσα στις ηλικιακές ή τις κοινωνικές ομάδες, αλλά υπάρχουν. Χωρίζουν την πρόοδο από τη συντήρηση. Η πρόοδος είναι δημιουργική και ανπτυξιακή. Η συντήρηση είναι στατική και συνθηματική.

Filaretos είπε...

"...απαιτεί σύγχρονες πολιτικές παρεμβάσεις(New Pubic Management )ρεαλιστικές...".

Τώρα καταλαβαίνει κανείς τι εννοούσε στο Μπαϊρακτάρη με το νταβατζήδες (χωρίς εισαγωγικά).

Να ποιοι υποστηρίζουν τη συνωμοσία Βενιζέλου.

Ώστε απαιτείς και new Pubic (επαναλαμβάνω Pubic) Managment. Μονο μια λέξη μπορεί να περιγράψη την καταστασή σας ΣΗΨΗ.

Elias είπε...

Filarete,ψυχραιμία και σεβασμός στην άλλη άποψη, καλό είναι να πείς τί πιστεύεις ,τί ελπίζεις ,τί θέλεις...Η συνωμοσία που επικαλείσαι μάλλον είναι προιόν του θυμού σου, αλλά απορώ πρός τί ο θυμός, τί ακριβώς χάνεις(;) αν π.χ φύγει ο Γιώργος και έλθει ο Βενιζέλος;