Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ

Συγκρούσεις ατομικών βουλήσεων και πραγματικό θέατρο του παραλόγου. Συνωμοσιολογία( Λαμπράκης εναντίον Μαργαρίτας!) και κάθε λογής φαντασιώσεις και παραμύθια. Συγκρούεται πλέον η λογική με την παράνοια,το προφανές με το παράδοξο.Αν είναι δυνατόν να μην μπορεί ένα κόμμα του 38%, που είχε την εξουσία του τόπου σχεδόν για δυο γενιές Έλλήνων, να βρεί ταυτότητα, αρχηγό και πορεία( δυστυχώς ,δεν θα βρεί το ΠΑΣΟΚ ταυτότητα και πορεία, θα το δείτε συντομα τί εννοώ.... Και ίσως είναι καιρός να εξαφανιστεί απο την ελληνική πολιτική σκηνή αυτό το περίφημο ''μυθικό'' δημιούργημα,που ακόμη και ο Βενιζέλος επικαλείται, δηλαδή η Δημοκρατική συμ-παράταξη. Ελεος! Οι υπόλοιπες παρατάξεις, που ανήκουν δηλαδή; Σε αντισυνταγματικά καταστατικά και μή δημοκρατικές δομές;Κουβαλάει δηλαδή το σημερινό ΠΑΣΟΚ,το... δημοκρατικό χάρισμα ,ενώ τα άλλα κόμματα δεν έχουν ιστορική ρίζα δημοκρατικής δράσης και νομιμοφροσύνης; Να, αυτά είναι κύριοι που ανέκαθεν υπήρχαν στο ΠΑΣΟΚ, αυτά τα απαράδεκτα και αλαζονικά συνθηματικά χαιδέματα του θυμικού των Ελλήνων, αυτές οι ανεπίτρεπτες κραυγές διαφορετικότητας..Μα είναι δυνατόν, να θέτει ένας υποψήφιος πρωθυπουργός , εν ετει 2007 και μάλιστα δυο βράδια πριν τις εκλογές , δίλημμα Πασοκ ή Δεξιά, και να περιμένει να κερδίσει την μάχη;;;Που ζούμε; Γιατί μας περνάνε οι Λαλιώτηδες,οι Αθανασάκηδες και οι λοιποί πολιτικοί χειριστές της προπαγάνδας και της δημαγωγίας; Ο Ανδρέας πέθανε,η Δεξιά είχε πεθάνει πιο πρίν και η χούντα ακόμη πιο πριν( αλήθεια,δεν κατάλαβαν οτι οι περισσότεροι με αντιδεξιά αντανακλαστικά, μπορεί και να....πέθαναν;;; πρός τί αυτή η έμφαση και η συνεχής υπόμνηση της δημοκρατικής στάμπας του ΠΑΣΟΚ;)Ενα πράγμα εγώ κατάλαβα και πείτε μου αν κάνω λάθος :το - 2,5% απο το 2004 που λένε οτι έχασε κυρίως προς τα αριστερά το ΠΑΣΟΚ,μάλλον είναι μεγάλη πλάνη! Αν υπάρχει ένα μήνυμα που σίγουρα δεν έπιασε ο Γιώργος και πολύ φοβάμαι και ο Βενιζέλος, είναι οτι οι νέοι δεν ψηφίζουν με επίγνωση,αλλά με αντίδραση, ενώ μια άλλη κατηγορία, οι αρκετά ενημερωμένοι και μυημένοι στο πάιγνιο πολιτικής και οικονομίας, ψηφίζουν πρόσωπα ,όχι κόμματα. Και μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, οι φανατικοί της άγνοιας και της οπαδικής λογικής, ψηφίζουν απο συνήθεια και μανία επανάληψης της κρυμμένης,υποσυνείδητης ψευδαίσθησης της συμμετοχής.
Αλλά απ' οτι φάινεται, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αναγκαίο να κάνει μια ανθρωπογεωγραφική ακτινογράφηση του εκλογικού σώματος, δεν είναι αναγκαίο να κάνει μια ενδελεχή ανάλυση των διαστρωματικών και εισοδηματικών παραμέτρων επίδρασης στην ατομική απόφση ψήφου του καθενός μας, δεν είναι καν αναγκαίο να κάνει τμηματοποιημένη και οριζόντια ανάλυση της απο-ιδεολο γικοποιημένης ταυτότητας των μετακινούμενων ψηφοφόρων ...Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται τελικά να μελετήσει γιατί δεν έγινε κυβέρνηση! Δεν χρειάζεται καν να διαβάσει τον ψυχισμό των ψηφοφόρων του,ως πρός την εκλογική αποτυχία!Το ΠΑΣΟΚ, φίλοι και φίλες, χρειάζεται να ''διαλυθεί'' κυριολεκτικά, να ''στραπατσαριστεί'' η φυσιογνωμ.ία του, στην αναγκη να κατρακυλήσει και στο 30%,να γίνει μια παλιά καλή ανάμνηση. Διοτι κύριοι, η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα. Οι πολιτικοί που ανδρώθηκαν δίπλα στον Α.Παπανδρεόυ ,καιρός είναι να τελειώσουν, να πάνε σπίτια τους. Και ο Βενιζέλος,''χάνει'' οταν επικαλείται τον Ανδρέα,πρέπει να το κατανοήσουμε. Αν στις άνόργάνωτες ψευδομεταρυθμιστικές αποφάσεις της καραμανλικής κυβέρνησης των 40αρηδων manager,που σε αυτή την 4ετία ξέρουν οτι απλωμένο χέρι δεν επιτρέπεται για πολύ, το ΠΑΣΟΚ δεν προβάλλει μια εικόνα όχι αντιπολιτευτικού και στείρα αρνητικού κόμματος, αλλά μια εικόνα σχεδόν "κυβερνητικής συνυπευθυνότητας" λόγου, τοτε θα αρχίσει να κατρακυλάει.Ο μέσος μετακινούμενος,αλλά και πλέον σίγουρος για τις θέσεις του ψηφοφόρος,προτιμά την σταθερή επανάληψη μιας στρατηγικής, όσο ψεύτικη,όσο δημαγωγική(βλ. μονότονη επανάληψη μεταρυθμισεολογίας απο Καραμανλή) και οσο ανέφικτη και αν είναι αυτή ,απο τα συνθήματα περί..Νεας Αλλαγής και Δεξιά ή ΠΑΣΟΚ.Τα διλήμματα είναι για τους χαζούς, τα περί ...¨"Δημοκρατικής" παράταξης είναι για τούς ιδεολογικά και πολιτειακά ημιμαθείς,η αρνητική λαλιώτική προπαγάνδα είναι για τους παλιούς πρασινοφρουρούς και η Παπανδρεικη λογική της ελέω θεού βασιλείας, είναι για τους σύγχρονος υποτελείς.(τον Βασιλιά και το σοι του τους έδιωξε η γενιά των πατεράδων μας, εμέις καιρός είναι να διώξουμε τίς 2 οικογένειες που δυστυχώς κυβερνάνε 50 χρόνια...)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ''ΑΝΩΝΥΜΟ'' ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Συγχωρέστε με αλλά επειδή μου επιτέθηκε χυδαία ένας μάλλον δήθεν αριστερός, λόγω της στήριξης μου στον κο Βενιζέλο,και επειδή πολλοί κατάλαβαν οτι είμαι ο γνωστός πρώην ένεργός, κεντροδεξιός πολιτικός αναλυτής ,θα δηλώσω τα εξής:
-Ναι, δεν γεννήθηκα αριστερός, και μάλιστα άργησα να γίνω.Ευτυχώς ,ώριμος γαρ, δεν ασπάστηκα δόγματα, όπως αυτοί που μυούνται σε αριστερές ιδεολογίες πριν γίνουν γρανάζια του καπιταλισμού,άλλά τι να κάνουμε, δεν μπορείς να νιώσεις την αξία κάποιων πραγμάτων, αν δεν τα αναζητήσεις πρώτα, αν δεν τα ψάξεις. Δεν έχει νόημα να σου διδάξουν την Αριστερά στα νιάτα σου ή στην ΚΝΕ, όυτε να αυτοαναρχονομηθείς πριν κάν βγάλεις με ιδρώτα κάποια ματωμένα λεφτά απο το σύστημα. Οπότε, επιτέλους, σταματήστε να καπηλεύεστε την Αριστερά, όλοι όσοι αναφωνείτε οτι το ΠΑΣΟΚ έκανε δεξια στροφη,παράκαμψη,παρέκλιση
-Ναι είχα αμαρτήσει ,αλλά τουλάχιστον όχι όπως όπως ο Μίκης σας ,που στα 65 του πήγε με τον Μητσοτάκη..Εγώ τουλάχιστον ήμουν απο τα 17 ημουν οπαδός του νεοφιλελευθερισμού, χωρίς να δογματιστώ, χωρίς να μου τον κατηχήσουν, χωρίς να μου τον επιβάλλουν. Δεν τον λάτρεψα, απλά τον παρακολουθούσα μέχρι να δώ που θα πάει, όπως τον παρακολουθόύσαν και 50αρηδες αριστεροί διανοούμενοι σε όλο τον κόσμο, ουετ πιστά ούτε τυφλά.
- Ναι μεγάλος ''ξύπνησα'', μεγάλος πια, στα 26 μου,βούτηξα σε αυτούς που διάβασαν Μαρξ ,σε αυτούς που διάβασαν Κευνς. Γιατί τον Μαρξ αυτούσιο, Κευνς αυτούσιο, και ακόμη-ακόμη Λένιν,Τροτσκι και Μπακούνιν, τους διαβάζω ξανά τώρα, όσο μεγαλώνω, όσο αποκτώ ικανότητα και συνθέτω, όσο δυναμώνει το νευρωνικό σύστημα στο μυαλουδάκι μου φίλε αριστερέ ανώνυμε, και ετσι τα αποτυπώνω καλύτερα. Αν είναι μια μέρα να σπάσω βιτρίνες ή να κάψω πολυεθνικές, φορώντας κουκούλα, θέλω να το κάνω λίγο πριν πάρω σύνταξη νεαρέ μου, λίγο πριν με φτύσει το σύστημα.
Οσοι λοιποιν έγιναν εντώς ΠΑΣΟΚ ενθυμητές των νεανικών τους φανατικών αναγνωσμάτων και συμπεριφορών, ας ξέρουν οτι πολλοί που μικροί έμαθαν μεγάλα πράγματα, επιμένω σε αυτό, μάλλον τα έμαθαν λειψά ή στραβά.Καλό είναι, τις μεγάλες θεωρίες, όσο άκομψο και να ακούγεται αυτό, να συμβουλεύσουμε στα παιδιά μας να τίς διαβάσουν όταν "πήξει" το μυαλό τους, οταν βρεθούν χωρίς τα πιστόλια της εκπάιδευσης-παπαγαλίας στον κρόταφο, όταν πρωτο-αποκτήσουν συμπεριφορά και ρόλο σύγχρονων σκλάβων του κεφαλάιου, με γραβάτα.
Στηρίζω Βενιζέλο, διοτι το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει μόνο σε αυτούς που κρατάνε τις σημαίες στις συγκεντρώσεις απο το '81 που ηταν παιδιά και ο Ανδρέας τους έλεγε Αλλαγή και τωρα ο γιός του τους μιλάει για Νεα Αλλαγή. Ούτε ανήκει μονο σε αυτούς που το θέλουν Σοσιαλιστικό, δηθεν, Κίνημα όπως το έφτιαξε ο Α.Παπανδρεού, να διοικείται δηλαδή απο μια παρέα αυλικών του, που μόλις πέθανε κρύφτηκαν πίσω απο τον Σημίτη, μπας και επιβιώσουν στο παρασκηνιακό ΠΑΣΟΚ. Απο τους λίγους που στα τέλη της ζωής του εμπιστεύθηκε πολλά ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, και αυτός δεν είχε ανάγκη κανέναν Ανδρέα για να δείξει την προσωπικότητα του, ηταν ο Β.Βενιζέλος.Ελεγες τοτε οτι αυτός δεν ηταν ''πεινασμένος'', αυτός ηταν κάτι, είχε κάποιο ρόλο, προσφορά, κατι καλό για τον εαυτό του θυσίασε για να μπεί στο παιχνίδι της πολιτικής. Ελεγες οτι αυτός κρίμα που δεν παρέμεινε επιστήμονας(δεν ανήκε σε αυτούς που την δεκαετία '80 δεν τους ηξερε ο θυρωρός τους, όπως είπε και ο Κατσιφαραρας)Στο κάτω-κατω, εγώ που δεν ψήφισα τον Εβερτ αλλά τον Σημίτη,εγώ που δεν ψήφισα τον επικίνδυνο και αδαή για τα κοινά Γ.Παπανδρεόυ, θα ψηφίσω εναν Αριστερό που διάβασε, διαβάζει και ξέρει τί είναι η Αριστερά. Οσο για την καραμέλα,οτι η Αριστερά είναι μόνο στάση ζωής και οχι Κολωνάκι και καλή ζωή,συμφωνώ, υπο εναν όρο: να μου ορίσεις εσυ τί είναι φίλε μου η Αριστερά, αν και είμαι σίγουρος οτι δεν ξέρεις, όσες αναρχικές και σοσιαλιστικές συμπεριφορές και μελέτες έχεις ενστερνιστεί...Ακού λοιπόν κάτΐ,οχι δικό μου:

"Αριστερά είναι η δύναμη εκέινων που δεν έχουν δύναμη, η φωνή εκέινων που δεν έχουν φωνή,που αγωνίζονται ωστε η τράπουλα να ανακατεύεται συνέχεια, η ισότητα να προοδεύει, η ανακατανομή να διορθώνει. Πολεμάει να μεγαλώσει την πίτα για όλους,αλλά πρέπει να δημιουργήσει και συλλογικά και ατομικά πλούτη. Η παραδοσιακή Αριστερά ρύθμιζε, εθνικοποιούσε,φορολογούσε και δαπανούσε. Πέθαναν αυτοί οι μοχλοί, δεν βοηθούν πια την κοινωνία.Η συγχρονη Αριστερά θέλει να βάλει την ανακατανομή παντού όπου υπάρχει αγορά, και την ρυθμισμένη αγορά παντού όπου υπάρχουν πρόσοδοι...''

Αυτά ανώνυμε ψευδο-σοσιαλιστή μου,τα έγραψαν στην Le Monde πρόσφατα, πρωτοπαλίκαρα του Μιτεραν ,που σήμερα είναι 80αρηδες και δεν κράτησαν οφίτσια όταν έφυγε ο αρχηγός τους, αλλά σώπασαν ,σώπασαν και παρατηρούσαν την κοινωνία, βοηθώντας την χωρίς γαλόνια...Αυτοί είναι δηλαδή οι Γάλλοι Τσοχατζόπουλοι, Λαλιώτηδες ,Βασούλες, Γιωργάκηδες και το κακό συναπάντημα της μεγαλυτερης ελληνικής ανώνυμης εταιρείας που λογικά, ουτε και ο ίδιος που την ίδρυσε δεν ήθελε να την κάνει κερδοσκοπική,αλλά φρόντισαν άλλοι για αυτό. Και που τώρα θέλει ντε και καλά να την κρατήσει ο γιός του, μεχρι να τη κηρύξει σε πτώχευση.
Ελεος φίλε....Το να κάνετε το, αναγκαίο στον τόπο, ΠΑΣΟΚ ,ενα κόμμα του 25-30% δεν νομίζω οτι διαφέρει απο την τακτική της ΚΕ του ΚΚΕ, που θέλει λέει να σκανάρει ποιούς θα κρατήσει απο το + 3% που πήρε τώρα!!Δεν ανήκει φίλε σε κανέναν το κόμμα αυτό, δεν κληρονομείται σε κανένα.Παέι πέθανε, και καλό είναι να αλλάξει όνομα, ταμπέλα,σκοπό.Πότέ δεν ξέχασα οτι πρωτα ημουν Ελληνας και μετά έκλεινα το ματι προς την κεντροδεξια αντιγραφή του Μητσοτάκη απο Κολ και Θατσερ, που αν τώρα δρουσαν όπως και τότε θα ρήμαζαν τις χώρες τους στον αέρα.Οι κοινωνίες και οι οικονομίες θέλουν τον φιλελευθερισμό στην ωρα τους, την σοσιαλιστική πολιτική στον κατάλληλο χρόνο και θέλουν και την κομμουνιστική ρητορεία όποτε ο καπιταλισμός φθάνει στα άκρα,ακόμη και την αναρχία όποτε χρειάζεται. Αυτό δεν είναι αχταρμάς θέσεων, αλλά όποιος έχει βαθιές γνώσεις αληθινης μαρξιστικής ανάλυσης και σύγχρονων μεταμαρξιστών και νεοκευνσιανών θεωριών, καταλαβάινει τί λέω. Δεν απαιτώ όμως να το καταλάβεις εσύ ανώνυμε φίλε. Απαιτώ να το καταλάβει ένας άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει το τόπο, σαν τον Βενιζέλο.Αν δεν το καταλάβει και αυτός, τότε κακώς δηλώνει ευρωπαίος σοσιαλιστής και αριστερός, και πρωτος εγώ θα τον πολεμήσω.Γιατί ψηφίζω διαλέγοντας ανθρώπους που ξέρουν τί ωφελεί το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας, και οχι τί την ωφέλησε στο παρελθον....