Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΛΗ ΣΤΗΝ e~liberta.gr

Οι Πόλεις και τα Νοήματα...

Τετάρτη 10/12/2008 17:18

Του Ηλία Καραβόλια*

Τούτες τις ώρες, ούτε η έννοια της Αναρχίας ούτε η αντιεξουσιαστική δράση, μπορούν να παράγουν νόημα...
Ας ακούσουμε λίγο τους ποιητές, ας αφεθούμε στους στίχους τους...
Οι μεγάλες πόλεις δεν έχουν τίποτα το αληθινό...
Είναι καταραμένες γιατί οι νέοι προσπαθούν -ανικανοποίητοι-να ζήσουν...
Και δεν γνωρίζουν τελικά ,γιατί υποφέρανε...
Πορεύονται στην τύχη, εξευτελισμένοι από την προσπάθεια να υπηρετούν χωρίς πάθος πράγματα, στερημένα νοήματος...
Οι πόλεις δεν έχουν τίποτα το αληθινό και οι νέοι της ,σημαδεμένοι από την σφραγίδα μιας αγωνίας δίχως νόημα, γυμνωμένοι από όλα, δυστυχώς έβαλαν κουκούλες...
Οι πόλεις και οι άρχοντες τους, σκέφτονται μονάχα τον εαυτό τους, αναλώνουν την νεολαία-κυρίως-στην δίνη τους…
Τα πάντα τους προσβάλλουν και τους αηδιάζουν...
Το μάτι της εξουσίας γυάλισε απότομα...
Αλλά τα νοήματα των καιρών, υψώνονται πανίσχυρα ,χτυπούν στα μάτια: είναι νοήματα φλεγόμεναΦθηνό Χρήμα - Ακριβές Επιθυμίες…

Τετάρτη 17/12/2008 14:07

Του Ηλία Καραβόλια

Επειδή χθες, με τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ στο 0,25, ζήσαμε μια ιστορική στιγμή στην παγκόσμια οικονομική σκηνή (το χρήμα έγινε το... φθηνότερο όλων των εποχών!) αξίζει να σταθούμε λίγο στην βαθύτερη σημασία του φαινομένου,στην κοινωνιολογική διάσταση αυτής της μονεταριστικής παρέμβασης στις κοινωνίες.
Αυτό που επιβάλλουν οι στιγμές είναι, σε επίπεδο διαχείρισης Οικονομικής Πολιτικής, συγκεκριμένο, για κάθε κοινωνία, κυρίως για την ελληνική, που ζει σε αναβρασμό και ανασφάλεια. Η συγκεκριμένη αναφορά, δεν παραπέμπει, παρά στο αυτονόητο: Επιβάλλεται μια επαναστατική θέσπιση ατομικών Φιλοδοξιών. Μια διαπίστευση ατομικής συνεισφοράς στον τόπο από αυτούς που θέλουν να χαράσσουν οικονομική πολιτική...
Το φθηνό χρήμα, για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κράτη συνεπάγεται και υψηλό επίπεδο στρατηγικής διαχείρισης. Όχι ιδεολογικο-κομματικά προτάγματα και θεωρίες, αλλά... Μυαλά, Ικανότητες, Συνθετικούς Διανοητές της Πολιτικής Οικονομίας .
Το φθηνό χρήμα, είναι παγίδα για τις κοινωνίες. Οι τραπεζίτες μπορούν να το διοχετεύσουν όχι για την ανάπτυξη, αλλά για την επιδείνωση της κρίσης, αφού αυτοί έχουν πλέον την κρατική προστασία όταν φθάσουν στα όρια του κινδύνου.
Πρέπει αυτοί που χαράσσουν οικονομική πολιτική να αποτελούν μια «Ένωση Εγκεφάλων», Ένωση Διαβασμένων, Δοκιμασμένων, με διαχειριστικά αποτελέσματα σε κυβερνητικές θέσεις ή σε παραγωγικά πόστα ιδιωτικού ή κρατικού χώρου. Για να μην ξαναχρεωθούν οι κοινωνίες, όπως η ελληνική που παρασύρεται εύκολά στις Ακριβές Επιθυμίες, απαιτείται πλέον για την τύχη του τόπου να υπάρξει μια ..δικτατορία των Βιογραφικών!
Αν λοιπόν το χρήμα έγινε χθες φθηνό, εμένα τουλάχιστον οι επιθυμίες μου έγιναν ακριβές. Δεν επιθυμώ να διαφεντεύομαι από ανθρώπους με αραχνιασμένες βιβλιοθήκες στα σπίτια τους. Δεν επιθυμώ να «εξουσιάζομαι» από «επαγγελματίες» Πολιτικούς.
Επιθυμώ να με κυβερνούν Επιστήμονες της Οικονομίας και του Κοινωνικού Οφέλους. Επιθυμώ να γίνει κλειστό επάγγελμα, μη προσβάσιμο για τους «φελλούς», η πολιτική ενασχόληση. Και κυρίως η διαχείριση της Οικονομικής Πολιτικής.
Επιθυμώ το αυτονόητο: να μην προσβάλλεται η νοημοσύνη μου από την ασυλία του τραπεζικού καρτέλ και των πολυεθνικών, αλλά να διαλέγω ικανούς ώστε να εποπτεύω τις Αξίες τους μέσα από το Αποτέλεσμα.
Μπορεί να μην είμαι πολύ συγκεκριμένος, ομως δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκεκριμένο σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας, από την επικίνδυνη παρουσία και επικράτηση των ανεύθυνων, στις υπεύθυνες θέσεις...
Το φθηνό χρήμα που πάνε να διοχετεύσουν ξανά οι Αμερικανοί στην ανθρωπότητα, κάνει την Πολιτική, αναγκαία συνθήκη για τις κοινωνίες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν επιθυμώ να διαφεντεύομαι από ανθρώπους με αραχνιασμένες βιβλιοθήκες στα σπίτια τους. Δεν επιθυμώ να «εξουσιάζομαι» από «επαγγελματίες» Πολιτικούς.
Επιθυμώ να γίνει κλειστό επάγγελμα, μη προσβάσιμο για τους «φελλούς», η πολιτική ενασχόληση. Και κυρίως η διαχείριση της Οικονομικής Πολιτικής..

Ηλία Καλωσήρθες..
Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας ήταν Καθηγητής Πανεπιστημίου της Οικονομικής Επιστήμης... Ο τωρινός επιχειρηματίας.
Ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης πετυχημένος και αυτοδημιούργητος, όπως λένε, επιχειρηματίας.
Θέλω να πω ότι δεν ήταν άσχετοι, δεν ήταν ότι δεν ήξεραν είναι ότι δεν ήθελαν, ή ότι δεν μπορούσαν ή και τα τα 2 μαζί...
Αν και νομίζω ότι καταλαβαίνω που το πας:
στην πλύση εγκεφάλου και την μη δυνατότητα κρίσης λόγω της ανεπαρκούς αντίληψης της οικονομικής πραγματικότητας αυτών που επιλέγουν, δηλ εμάς των ψηφοφόρων, η λύση δεν είναι οι τεχνοκρατικές δικτοτορίες, αλλά η σωστή πληροφόρηση και η σωστή εκπαίδευση όλων των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

και καλή επάνοδο στο βλογισμό..
εντάξει έχετε πολλές επιχειρήσεις να σώσετε ή να κλείσετε, αλλά σκέψου και τους νέους φίλους σου..

presuntos είπε...

Αν και δεν έχω καθόλου σχετικές με την Επιστήμη της Οικονομίας γνώσεις, συμφωνώ με το Καπιταλιστικό Κουμμούνι. Δεν πιστεύω πως το εάν την κατέχει κάποιος ή όχι είναι επαρκής και αναγκαία συνθήκη για να διαχειριστεί την τύχη μας. Η γνώση από μόνη της δεν προϋποθέτει δυστυχώς και τη σωστή διαχείρηση της κατάστασης. Ίσως εννοείς ότι θα ήταν το καλύτερο βραχυπρόθεσμα, να έχουν τουλάχιστον επίγνωση της κατάστασης, να μπορούν να την ερμηνεύσουν, να έχουμε όλοι διάθεση να την ερμηνεύσουμε.
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για αυτό. Εκτιμώ τους επιστήμονες της Οικονομίας, όμως φοβάμαι την οικονομίστικη σύλληψη του κόσμου, από τη στιγμή που δεν έχουμε καταρτιστεί σε άλλα κι άλλα.

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色